Madaran ihanat kasvovoiteet

1990-luvulla kokeilin ensimmäistä kertaa aikuisena kasvovoiteita. Pettymys oli aina suuri, kun kaikki voiteet Lumenesta Dioriin aiheuttivat näppylöitä, punotusta tai ihon turvotusta. Tuotteet ovat varmasti muuttuneet paljon noista ajoista, mutta turvauduin lopulta apteekin perusvoiteeseen, ja myöhemmin kookosöljyyn, kokeillen silloin tällöin jotain luontaisempaa ”oikeaa” ihovoidetta. Vuosien mittaan ihoni on kuivunut ja ohentunut, ja viime syksyisen laihtumisen myötä ihonalainen rasvakerros humpsahti tavoittamattomiin. Täytyy myöntää, ettei kookosöljy enää riitä ihon hoitamiseen ja ravitsemiseen.

Iho on suurin elimemme, jonka tehtävä on suojata elimistöä ulkoisilta vaaroilta. Sitä kannattaa siis hoitaa. Koska iho läpäisee monia aineita, olisi hyvä kiinnittää huomiota siihen, mitä sille levittää. Parabeenit, formaldehydit, silikonit, alumiinit, kemialliset aurinkosuojat, hajusteet ja muut lisäaineet kuormittavat elimistön hormonitasapainoa, mikä voi ajan mittaan johtaa vakaviin sairauksiin. Onneksi tietoisuus synteettisten lisäaineiden haitallisuudesta kasvaa, ja sen myötä markkinoille tulee jatkuvasti uusia luomu-laatuisia ihonhoitosarjoja.

Olen nyt käyttänyt kolmea Madaran voidetta kuukauden ajan. Kokeiltavina ovat olleet Time Renewal silmänympärysvoide, Time Renewal yövoide, sekä SOS tehokosteuttava päivävoide. Madara on latvialainen yritys, jonka ihonhoitotuotteet on valmistettu pohjoisista kasveista. Voiteet ovat puhtaita, lisäaineettomia, vegaanisia ja luomua, ja niitä voi ostaa mm. Ruohonjuurikaupoista ja -nettikaupasta.  Time Miracle -sarja on suunniteltu hidastamaan ihon ikääntymistä ja tuotteet sisältävät mm.koivunmahlaa, sekä Madaran kehittämää, soluja korjaavaa Bio-Complex kasviuutetta.

total renewal night cream

Yövoide teki vaikutuksen heti ensimmäisellä käyttökerralla. Voide on samettista, tuoksultaan hennon vihreä ja se imeytyy nopeasti kuivaankin ihoon. Jo ensimmäisinä aamuina iho tuntui erilaiselta. Kuukaudessa ihonalaiskerros on jonkin verran paksuuntunut, eikä nipistetty iho jää enää koholle, niinkuin aikaisemmin. Voiteen aineosien kerrotaan tehostavan ihon kollageenin ja elastaanin muodostumista. Odotan innolla, jatkuuko ihon kuntoutuminen edelleen tämän tuotteen käytön myötä.

https://kauppa.ruohonjuuri.fi/time-miracle-yovoide/MADARA-4751009824253/dp

Wrinkle Smoothing eye cream

Silmänympärysvoide vaatii hieman kevyttä hieromista, jotta se imeytyy kunnolla ihooni. Voide on sopinut erinomaisesti herkälle ja helposti reagoivalle silmänympärysiholleni. Se ei ole myöskään ärsyttänyt silmiäni, vaikka levitän sitä iltaisin myös yläluomille (kuulema klassinen virhe silmänympärysvoiteiden käytössä…). Kuukauden käytön aikana ohut ja kuiva iho on täyteläistynyt ja sen myötä tummat kuopat silmien alla vaalentuneet. Tykkään kovasti!

https://kauppa.ruohonjuuri.fi/time-miracle-silmanymparysvoide/MADARA-4751009824260/dp

SOS Hydra recharge cream

Ihoni pinnalla oli kuivuudesta johtuvaa hilseilyä. SOS-voide on kehitetty nimenomaan tehokkaaksi kosteuttajaksi ja ihon ikääntymistä hidastamaan. Voide on silkkimäistä, imeytyy hetkessä ihoon, ja tuoksuu pehmeän naiselliselta (tuoksu on tärkeä asia hajuherkälle). Olen käyttänyt voidetta kerran päivässä, ja ihoni pinta on kuukaudessa selvästi kosteutunut. Joskus levitän kasvoille toisenkin kerroksen voidetta. Pumppupullojen sisältö on todella riittoisaa, ja tätäkin voidetta jää vielä käytettäväksi kuukauden jälkeen.

https://kauppa.ruohonjuuri.fi//syvakosteuttava-sos-kosteusvoide/MADARA-4751009820958/dp?nosto=left-nav-2

Madaran Time Miracle -sarjaan kuuluu muitakin tuotteita, ja sarja on saanut kunniamaininnan Natural Health lehden ihonhoitosarjojen kategoriassa v.2016. Sarjan ihoa korjaava seerumi, Cellular Repair, kiinnostaakin erityisesti seuraavana kokeiluna, sillä tämän ikäinen ihoni tarvitsee perushoidon lisäksi jotain hiukan tehokkaampaa.